Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

xt problems agian


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 svxin

svxin

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 26 posts
  • york

Posted 19 May 2006 - 01:15 PM

ok i have an 87 xt 1.8l na, its at a subie dealer but they keep throwing parts at it and getting no whare, it kinda runs but no idle they said its the computer but thats way expensive and they raped me on the timming belt and that wasnt the problem. it seems to me like a sensor like tps or mass, they said the injectors are wide open all the time but that seems impossable to me because if that were true wouldnt it flood out the motor as soon as i turn the key on, any help would be great if you guys need more input from me on the problem let me know. i need to get this car back on the road.

thanks
svxin

#2 D_Rud

D_Rud

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 18 posts
  • Bellingham

Posted 19 May 2006 - 01:26 PM

If it is the computer, check the wrecking yards. My XT's computer was dead and I got one at a junk yard for 25 dollars.

#3 svxin

svxin

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 26 posts
  • york

Posted 19 May 2006 - 01:47 PM

what were the simptoms with the dead computer? like i said the car runs but only at higher rpms and it will not idle its like its getting to much fuel its done this to me servel times before and i replaced the mass air and throttle body and it was fine for a few monts then the same thing would happen it smokes real bad and sputters etc.

#4 SuBrat84

SuBrat84

    What's REALLY going on???

  • Members
  • 1,520 posts
  • Tucson

Posted 19 May 2006 - 01:57 PM

Sounds like maybe you're having a clogging up pcv system. i would replace the pcv valve and check associated hoses for gumming up oil deposits and build up. Also it would be a good idea to be check for maybe a vacuum leak.

#5 NorthWet

NorthWet

    Eeyore Incarnate

  • Members
  • 5,039 posts
  • Bremerton, WA

Posted 19 May 2006 - 01:58 PM

Does the exhaut show excessively rich running? How about the spark plugs. Common issues are incorrect timing belt timing, incorrect ignition timing, bad ignition components (plugs, wires, rotor, and cap in about that order), and bad Coolant Temperature Sensor (CTS).

I have heard that disconnecting the MAF wiring will show whether it is malfunctionigng or not: If it runs beter with the MAF wiring disconnected then the MAF is suspect. This is what I have read... :-\

#6 svxin

svxin

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 26 posts
  • york

Posted 19 May 2006 - 02:01 PM

they said they put new plus in, the cap and rotor are new i will have to check it out more indepth when i get the car back next week, but they put a new timming belt on so i know it should be right on




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users