Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'downshift'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to the USMB!
    • Meet n' Greet. Your USMB Welcome Center
    • Members Rides
  • Older Generations of Subaru's 1960-1994 Except Legacy and Impreza
    • Historic Subaru Forum: 50's thru 70's
    • Old Gen.: 80's GL/DL/XT/Loyales...
  • Newer Generations of Subaru discussion
    • 1990 to Present Legacy, Impreza, Outback, Forester, Baja, WRX&WrxSTI, SVX
    • BRZ and its Sister the Scion FRS/Toyota GT86
    • Crosstrek "XV"
  • Marketplace
    • Ultimate Subaru Store
    • Products for your Subaru
  • Upgrading and Racing Discussion
    • Performance Tech Forums
    • Subaru Modifications
    • Subaru MotorSports
  • Ultimate Subaru Repair Manual-The Knowledge Base of USMB. Complied posts and writeups to common problems and projects.
    • Submit a Tip or Mod to the USRM
    • Product Links and References
    • The old Ultimate Subaru Repair Manual
    • Engine
    • Engine Electrical
    • Transmission, Axle, and Brakes
    • Heating and Cooling systems
    • Body Exterior
    • Interior / Body Electrical
    • Stereo tips and tricks
    • Offroad Modifications
    • Suspension and Steering
  • Off Topic Areas
    • Shop Talk
    • Alternative Vehicles (non soob)

Product Groups

  • Member Accounts
  • Ultimate Subaru Decals
  • Subaru Parts
    • Weber Carbs and Parts
    • Used Subaru Parts

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation


Ezboard Name


Referral


Biography


Vehicles

Found 1 result

  1. My 2003 H6 Outback transmission seems to work very well and shifting is very smooth but I have one complaint. When attempting to accelerate quickly it is very slow to respond and downshift. When starting from a full stop it's fine, but if I'm moving forward at much speed it seems to want to stay in high gear. If I floor it sometimes it's 2-3 seconds before it will downshift. This has caused me some embarrassment a few time when trying to pull in to traffic and merge and the car just does not go. There is no floor mat obstruction. I've seen a few threads where this is complained about but no real solutions mentioned. Ideally I would have the performance button to resolve this but this car is not equipped with that and it's apparently not feasible to add. My daughters Impreza 2.5i has very impressive throttle response even with the smaller engine. (electronic throttle) I've seen mention of removing the battery to get some algorithm to re-learn something. It that really a thing? Any suggestions or is this just the way it is? Thanks.
×