Jump to content
Ultimate Subaru Message Board

Recommended Posts

my rear diff pinion seal is leaking and i was going to replace it. but when i got to the pinion nut, i couldn't break it lose. not enough room under the car to swing the breaker bar. so i put it back together and decided to take it to the shop to be fixed.

 

well, after i got it back togehter, i now have a slight vibration in drive line (feels like the rear) when i take off from a stop. start rolling, slight vibration (half second) then it smooths out and runs fine. 97 obw 115k miles.

 

my first guess was the support bearing, maybe it's not tight, but i have no experience with anything like this so i don't know. any thoughts? i guess i should try the FWD fuse to see if that makes a differeence.

 

thanks , john

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its a u joint in the center of the car most likely. Het under there and shake the driveshaft, there shold be no play in the u joints or bearing. It will get worse with time and make the car undriveable. Go to a junk yard OR a driveshaft shop and let them rebuild it. Dont go to subaru as its not worth the 400.00 + procetag.

 

nipper

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks, i'll try a used one. is there any chance i installed it wrong and caused the problem,?? i would hate to do it again with another part.

 

john

 

Its a u joint in the center of the car most likely. Het under there and shake the driveshaft, there shold be no play in the u joints or bearing. It will get worse with time and make the car undriveable. Go to a junk yard OR a driveshaft shop and let them rebuild it. Dont go to subaru as its not worth the 400.00 + procetag.

 

nipper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×