Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Fuel pressure'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to the USMB!
    • Meet n' Greet. Your USMB Welcome Center
    • Members Rides
  • Older Generations of Subaru's 1960-1994 Except Legacy and Impreza
    • Historic Subaru Forum: 50's thru 70's
    • Old Gen.: 80's GL/DL/XT/Loyales...
  • Newer Generations of Subaru discussion
    • 1990 to Present Legacy, Impreza, Outback, Forester, Baja, WRX&WrxSTI, SVX
    • BRZ and its Sister the Scion FRS/Toyota GT86
    • Crosstrek "XV"
  • Marketplace
    • Ultimate Subaru Store
    • Products for your Subaru
  • Upgrading and Racing Discussion
    • Performance Tech Forums
    • Subaru Modifications
    • Subaru MotorSports
  • Ultimate Subaru Repair Manual-The Knowledge Base of USMB. Complied posts and writeups to common problems and projects.
    • Submit a Tip or Mod to the USRM
    • Product Links and References
    • The old Ultimate Subaru Repair Manual
    • Engine
    • Engine Electrical
    • Transmission, Axle, and Brakes
    • Heating and Cooling systems
    • Body Exterior
    • Interior / Body Electrical
    • Stereo tips and tricks
    • Offroad Modifications
    • Suspension and Steering
  • Off Topic Areas
    • Shop Talk
    • Alternative Vehicles (non soob)

Product Groups

  • Member Accounts
  • Ultimate Subaru Decals
  • Subaru Parts
    • Weber Carbs and Parts
    • Used Subaru Parts

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation


Ezboard Name


Referral


Biography


Vehicles

Found 3 results

  1. Fuel pump replacement: Hello all! Question after story time. Context: 1991 silver Subaru Loyale stock 1.8L EA82 5-speed manual trans w/ stick 4WD button wagon w/203,000 miles. I took my kids up into the hills for a great day for July 4th. We went Up and down in the Rocky mountains and everything worked great. We probably made up to about 9500 feet and back down with no trouble. she did much better with the AC turned off B.T.W. (Colorado Springs is around the 6000+ ft above sea-level mark.) However, On the return, only 3 miles from home, I stopped to price out some news brake pads and discs (I'm still working out the kinks) and the old bird would not start again. Being stranded at the parts store isn't the worst thing to happen, so going through all the motions of the big three: Spark, Compression, and Fuel I found that a little squirt of starter fluid fired the Loyale right up. ok fuel. We got towed home an hour later and still no change. Around 10 PM MT at night I tried again, and she fired right up without hesitation. She ran smooth and clean, idle, 2,000 RPM, idle - it's like she looked at me incredulous that I would think any differently. The classic "What?" look. It was cooled off. Yeah - I'm swapping that pump, maybe even getting a spare eventually. Local part sourcing: O'Reiley's want $200 USD and included a "lifetime" warranty and has it in stock. Advance Auto wants $209 with a 30 day warranty on their Carquest brand with a day delivery AutoZone wants Subaru OEM and charges a whopping $375 and will have it in 5 days (pre-pay only). Online parts: RockAuto.com airTex fro $140 Delphi for $142 Spectra Premium for $143 Carter for $151 Partsgeek.com http://www.partsgeek.com/fbt8fb1-subaru-loyale-electric-fuel-pump.html 1990 Carter $82.33 1991 Aitex $149 1991 Delphi $153 1991 GENUINE W0133-1605415 $262.48 1991 Spectra PREMIUM 409-05488687 $301.33 So... after all that mess. I want to install this: http://www.partsgeek.com/catalog/1987/ford/f150/fuel_delivery/fuel_pump.html 1987 Ford F150 Fule Pump for $44 USD because it's a fuel pump... not a computer, and this is a Subaru, not a BMW or Mercedes. For trivia BMW recommends one to replace TWO pumps: the high pressure and the high volume pump at the same time because... BMW. I'll be breaking into the service manual to check the voltage, line pressure, wiring etc tonight. I'm asking for opinions. ready go...
  2. Aussiecanyoncarver

    What is this thing

    Hi I am having a look at my fuel system in my car as it seems to jerk around and stutter in low RPMs but runs fine at high RPMs, as I tinker I notice this black round thing, I assume it's for fuel, but it has no fuel in it. I have a 1993 GC8 Subaru Impreza wagon. Is this bad, and how do I fix it?
  3. Ok I recently purchased a 1989 GL With a 1.8L vin 5 Fuel injected, non-turbo, and I'm having some issues as it was very poorly taken care of Mechanically. It has been a very long time since I've dealt with these old computers When I first recieved it I bet it only had 45HP as it ran very poorly, and the throttle cable was so far out of adjustment it could only open the throttle half way. The day I got it I found that...... and I found that both Differentials were almost empty, so I flushed them and the trans, and the radiator for preventitive mainteneance. Next thing I found was the Service plug and code read plug were both plugged in the entire time, after unplugging I found codes 32, 33, 34, 35, 45, 51, 61. O2 sensor was bad by measurements, VSS was good code never returned, EGR Soloniod was open, found 3 vacuum lines effecting the EVAP and transmission, kick down relay was bad and replaced, Nuetral and park switch codes never returned. Shortly after that my Grandmother died and I had to drive 500 miles from NC to Ohio, so no more time to play with it for that two weeks, but I got there just fine to find it snowing a about an inch an hour, and the temperature dropped to -11f car ran fine (still lacking in power) but 4x4 worked like a charm, and it started every time in the deep cold. On the way back I got stuck driving through an average of 3" of snow the entire way (tires are at 3/32) and managed just fine except a few exceptions as I had to stop several times to knock the snow out of my wheel wells, as well as it was pouring out white smoke behind me, the first two times it was due to snow build up on the Catalyst But the third time it was because the upper RAD hose let go (glad I stopped) Left the cap loose and made it home just fine. Day After I got home I was on my way to work and lost both of my heater hoses and got my engine steam cleaned for free, needless to say the cold took it's toll on it and I replaced all remaining coolant hoses. Anyway, recently I fianlly had a chance at tuning it up and testing everything else. I found the spark plugs Gapped at .75 they were so worn out, replace the cap and rotor ran probably 5 tanks of dry gas threw it since it sat for so long, (still need tires), Found the fuel filter clogged and replace it, Cleaned the throttle body, replaced the clogged PCV Valve, Measure fuel pressure at 22 PSI, no change if I unplug the regulator, but can stall the engine if I spray into the vacuume line to the engine so I know it is free and clear. So that is what I did, my questions are.............. I have a light surging at partial throttle, and an engine light for code 32 (O2 Sensor) .... is my fuel pressure still to low? If I clamp the return line the fuel pressure will spike to 55 PSI. I don't remember these cars that well from my years past so I hope you guys do......... what can cause that in these if not fuel pressure, I't's pretty close to specs. I was not able to ge the throttle to open 100% by adjusting it (maybe 90%) so maybe I have the wrong TB unit? The engine Compression tests as new, and looks like it has been done minus a leaking cam seal (probably have to be sleaved) unless god forbid it is the oil pump leaking. My main question is what all can throw a code 32 (O2) and what are your insights on everything else like the surging. I'm a 20 year veteran of the field, have had my ASE Master for al of them, but I am by no means a 1989 Subaru expert. I still have a lot of work to do to it, 4 struts, 2 axles, cam seal, tires. Bought it for $800..........
×