Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

woohoo! i got a "new" soob! but need help.


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 subawoohoo

subawoohoo

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 277 posts
  • tucson

Posted 09 August 2004 - 12:21 AM

whats up yall? ok, well yesterday i got me a 1982 gl wagon. ea81, DR 4spd 4wd, lookin pretty good. well i started her up and it reved up pretty high. so a few blips of the throtle brought that back down, but when i drive it, the throttle sticks, but only when i drive, not in neutral. it doesnt get floored but it rises to about 4000 rpms. so i cant drive it yet. what could it be? it doesnt sound like the cable, but more like a vacume or selenoid type of problem. any ideas?
also when it settles down, it stays at about 2000 rpms.

and one more, the left front brake calliper siezes occationally. how can i fix this? take it appart and clean it? rebuild? its quite irritating as well.

and three of the doors dont open from the outside one at all. is this normal? normal problem that is. :rolleyes: i know ill just have to tinker with it but while im asking, ill through this out there as well.

thanks alot, im sure theres more though.

#2 [HTi]Johnson

[HTi]Johnson

    Head Trauma, inc.

  • Members
  • 1,512 posts
  • Coburg, Or.

Posted 09 August 2004 - 12:38 AM

Vaccuum lines?

#3 myossfeece

myossfeece

    USMB is life!

  • Members
  • 231 posts
  • UPinAsubaruRX, INDIANA

Posted 09 August 2004 - 12:43 AM

yeah try some vacuum lines. as for the doors check the hanlde rods by taking off the door panels. My sedan had a sticky driverside back door that didn;t like to open from the inside. I thought it was the child lock but wasn't. check your child locks but you said it don't open from the OUTside? check the handle rods out

#4 GeneralDisorder

GeneralDisorder

    Elite Master of the Subaru

  • Members
  • 20,280 posts
  • Portland

Posted 09 August 2004 - 01:00 AM

Sounds like it's time for a carb rebuild.... perhaps somone turned up the idle adjustment screw because it wouldn't idle any lower.... hard to say till you get in there and tear it apart. Likely the carb has some part in it tho. Vacuum leak wouldn't cause it to idle high like that, but could be the reason it's been turned up. Could also be a stuck fast idle cam in the choke....

If it has AC, there's an AC idle up solenoid that's vacuum driven.....

GD

#5 subawoohoo

subawoohoo

    Eat, Live, Breath Subaru

  • Members
  • 277 posts
  • tucson

Posted 09 August 2004 - 01:55 AM

thanks a lot. well i dont know why but i havnt thought of the carb, ill check that out. but i beliueve that he rebuilt it already. BY THE WAY, what is the wiered contraption that has a nipple type thing on it that sits right behind the spring and throttle on the carb??? thanks GD. and as for vacume lines, there are two disconected but i cant figure out where they go! one has suction though. ill continue checking that tomorrow.

the only thing that really bugs me is the fact that the throttle sticks while driving! whats the concensus on that???

thanks, tyler j

#6 nutt7

nutt7

    certified hoser!

  • Members
  • 241 posts
  • Tempe

Posted 09 August 2004 - 03:10 AM

try cleaning the spring and throttle linkage. do you feel the pedal resting lower when the throttle sticks?...knowing this will at least tell you if the issue lies in the linkage

as for your doors, my locks and power windows were stuck when I got my 86. I took apart the inner doors and used lots of wd40 and Li grease to help loosen things up. worked great, good luck :)

#7 bajavwnsoobnut

bajavwnsoobnut

    Insane Rally Freak

  • Members
  • 3,789 posts
  • Milwaukie

Posted 09 August 2004 - 07:41 AM

for the doors check and see if you have play in the handles byt trying to pull up on them twist them a lil bit if they do twist they might be busted and you need to get new door handles. they happen alot on the older cars cause the handles are made of potmetal and have a tendency to break at the pivot point




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users