Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'slug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to the USMB!
    • Meet n' Greet. Your USMB Welcome Center
    • Members Rides
  • Older Generations of Subaru's 1960-1994 Except Legacy and Impreza
    • Historic Subaru Forum: 50's thru 70's
    • Old Gen.: 80's GL/DL/XT/Loyales...
  • Newer Generations of Subaru discussion
    • 1990 to Present Legacy, Impreza, Outback, Forester, Baja, WRX&WrxSTI, SVX
    • BRZ and its Sister the Scion FRS/Toyota GT86
    • Crosstrek "XV"
  • Marketplace
    • Ultimate Subaru Store
    • Products for your Subaru
  • Upgrading and Racing Discussion
    • Performance Tech Forums
    • Subaru Modifications
    • Subaru MotorSports
  • Ultimate Subaru Repair Manual-The Knowledge Base of USMB. Complied posts and writeups to common problems and projects.
    • Submit a Tip or Mod to the USRM
    • Product Links and References
    • The old Ultimate Subaru Repair Manual
    • Engine
    • Engine Electrical
    • Transmission, Axle, and Brakes
    • Heating and Cooling systems
    • Body Exterior
    • Interior / Body Electrical
    • Stereo tips and tricks
    • Offroad Modifications
    • Suspension and Steering
  • Off Topic Areas
    • Shop Talk
    • Alternative Vehicles (non soob)

Product Groups

  • Member Accounts
  • Ultimate Subaru Decals
  • Subaru Parts
    • Weber Carbs and Parts
    • Used Subaru Parts

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation


Ezboard Name


Referral


Biography


Vehicles

Found 1 result

  1. Ok Guys, Greetings from Chile. First time Loyale owner, 1989 1.8 ea82, carbed 5 MT /DR. Lots of previous owners, rough life and history. Lets hope any of the Gurus here can lend me a hand. A week after i got it, and without any signs of overheating head gasket on passanger side went off, just sitting iddle on the driveway . From there on it was engine out and rebuild, I have done the following so far: -Full gaskets (Intake, Exhaust, heads, oilpan) -Resurface heads( usual cracks between the valves found, did nothing) -Polished piston cilinders (Cilinder N°3 had a broken ring and was scratched) -New rings -New timming belt kits -"New-ish" valves, couldnt find them brand new arround here ( a couple of the old ones had cracks in their heads, so they had to go) -Helicoil in sparkplug hole #1 and #4. -Helicoil and new studs on exhaust drivers side. -New filters all arround -New heating elements hoses. Oil and water pump havent been touched. Mechanich crash course it has been Took it to the emisison test, and it did not pass. Cilinder 1 was low on compression and running on 3 cilinders. TImming belt was off one tooth, fixed it...still wont pass...but almost. A little tinkering with the carb screws and presto, emission passed, now street legal. Took it on a highway and street test, all seemed fine, smoother than ever, little noise, Kinda torquey! and averaging 29 MPG Life seemed good! Yesterday on the ride home (some 40 miles up the mountains) Hot it went ( outside temp barely 60F)...halway up the road it felt kinda slugish, low on power, always kept it between 2.000 and 3.000 rpm range, and the needle kept creeping its way up, when it reached halfway mark i slowed down on the side of the road and it kep going up until the red zone...started praying and it went down Ha Ha, after that i let it sit, and then cheked all fluids, all was good.oil, coolant, everything... Kept driving her, and then again after a some 10 miles..Temp started going up again everytime a hill was on sight. Intake and exhaust hoses for the radiator, both hot and seem to be flowin ok. So here i am, with a freshly rebuilt ea82 that doesnt seem to wanna stay ...well...fresh nor cold.. Sooo...What could cause it to feel low on power, kinda draggy, and at the same time could cause overheating ? *It is Not, burning oil, drinking coolant, nor dripping in any excess way, there is a small oil leak from the oilpump pulley, and Hidraulic fluid leek from the steering as far as i can see. ** There is a kinda of rattling arround the 3.000 rpm mark, under load, like a tinggling, or bell-like sound.(maybe valve rattling)
×