Jump to content
Ultimate Subaru Message Board
Buddy

fun @ the smog station

Recommended Posts

well yesterday we took the car to the smog station to get smogged. the car would'nt pass. this is gonna be your homework. can you guess why it didn't pass? go ahead and take a guess!

Share this post


Link to post
Share on other sites

running rich would be my guess, or in my case a complete lack of any type of emission controls and a weber carb. F cali and their smog reg's, Yavapai county in AZ doesn't give a damn...i just wont be able to go any where else w/ it.

 

neal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carb problem, vacuum leak or compromised converters would be my guess.

 

I just had to put a '93 SP through aircare 5 times. Turned out that someone had poked through the first cat, and had replaced the center pipe with one for an older model without a second cat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

my 82 my dad and i put some gas in it took it to the station and it faild... but it faild becaue of a gas cap... new gascap it passed no problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
my 82 my dad and i put some gas in it took it to the station and it faild... but it faild becaue of a gas cap... new gascap it passed no problem

 

My wagon did the exact same thing!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your exhaust has more holes than the Titanic?

 

 

Wait, that's me. Replaced the muffler and catalytic convertor, and now for the exhaust manifold gaskets..... Rust sucks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you want to see the Cali smog Nazis pull their hair out over a smog test, just take my 69 Triumph GT6+ in for a test. This car wasn't meant for the US, but the Fed Gov let them in anyway, so no specs to do the test. They have specs for 69 GT6 and MK II, but no GT6+.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gas cap?Where I work at we had a fleet vehicle fail smog test because of the cap and it was an '05 Trailblazer!
good job jerry you guessed right!!!! it was the gas cap that was crappy. it was the original cap. it had no pressure. put in a new one and it passed no problem. good job guys you all did good too :drunk: .

Share this post


Link to post
Share on other sites
You haven't been putting diesel in it again, have you?
no! i only use 87 oct. when i'm supposed to use premium 91 oct. but hey it runs good!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×