Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

2 Radiators in 6 months? What's up


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 erikvr

erikvr

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
  • TACOMA, WA

Posted 07 September 2005 - 09:25 PM

In the past six months, I have gone through 2 radiators on my 85 GL. Make that 3 radiators as of today. Any ideas what is up???

The fan seems to work fine, which is the only other problem I can think of that would cause this problem.

#2 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,122 posts
  • WA

Posted 07 September 2005 - 09:59 PM

Explain "going through". Like, whats happening to them?

#3 erikvr

erikvr

    USMB Regular

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
  • TACOMA, WA

Posted 07 September 2005 - 10:27 PM

Explain "going through". Like, whats happening to them?


they crack down the middle. Little crack but enough to leak like a son of a gun.

Today, I got home in time to see a bucket of steam under the hood. Haven't examined it yet as it is dark outside, but those hoses are new.

#4 rallyrx

rallyrx

    New User

  • Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • Victoria

Posted 07 September 2005 - 10:30 PM

could just have bad luck or you could have too high of a presure in your cooling system

#5 Turbone

Turbone

    The Original Rob

  • Moderator
  • 12,122 posts
  • WA

Posted 07 September 2005 - 11:36 PM

It might be a good idea to get a new rad cap.

#6 Snowman

Snowman

    Midnight Passenger

  • Members
  • 3,538 posts
  • Haines

Posted 08 September 2005 - 12:26 AM

It might be a good idea to get a new rad cap.


Ditto. It's odd that it wouldn't leak from the hoses or something first, but stranger things have happened.

#7 Numbchux

Numbchux

    EJ conversion addict

  • Members
  • 5,991 posts
  • Duluth, MN

Posted 08 September 2005 - 12:36 AM

are these 'new' radiators? or junkyard ones?

#8 edrach

edrach

    RIP 6/28/14

  • Members
  • 12,326 posts
  • Bothell, WA

Posted 08 September 2005 - 08:22 AM

Any chance that your car was in an accident and the front crossmember isn't straight any longer? There should be no mechanical pressure on the rad to cause that type of failure. I'd try the radiator cap also and don't overfill with coolent.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users