Jump to content


Welcome to Ultimate Subaru Message Board, my lurker friend!

Welcome to Ultimate Subaru Message Board, an unparalleled Subaru community full of the greatest Subaru gurus and modders on the planet! We offer technical information and discussion about all things Subaru, the best and most popular all wheel drive vehicles ever created.

We offer all this information for free to everyone, even lurkers like you! All we ask in return is that you sign up and give back some of what you get out - without our awesome registered users none of this would be possible! Plus, you get way more great stuff as a member! Lurk to lose, participate to WIN*!
  • Say hello and join the conversation
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Classifieds with all sorts of Subaru goodies
  • Photo hosting in our gallery
  • Meet other cool people with cool cars
Seriously, what are you waiting for? Make your life more fulfilling and join today! You and your Subaru won't regret it, we guarantee** it.

* The joy of participation and being generally awesome constitutes winning
** Not an actual guarantee, but seriously, you probably won't regret it!

Serving the Subaru Community since May 18th, 1998!

Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

I think i have owls!


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 28 December 2012 - 10:58 PM

Well I have put 600 miles on Blu2 (2005 Outback Ltd 175K). I have found pennies all over the place making rattles Solved that.

Upgraded the Stereo to an 09 so i can have Bluetooth.

Flushed and replaced the brake pads.

Replaced the rear struts, they were giving me whiplash.

But one thing i cant find

whoo


whoo


whoo

No rhyme or reason to it. It sounds like it is coming from the back of the car. I cant tell you if it happens when it is warm outside, as it hasnt been warm outside. The only thing I can think of is the EVAP system. No CEL, no performance issues, just a very quiet WHOO that i cant hide with the stereo because i know an owl is mocking me.

#2 1 Lucky Texan

1 Lucky Texan

    I read a lot about Subarus

  • Gold Subscribers
  • 4,978 posts
  • Texas

Posted 29 December 2012 - 12:54 AM

maybe try leaving the gas cap off and see if there's a change? might implicate or exonerate the evap system. IIRC, the canister and purge valve are back there.

i dunno, might just need to turn your amp up to 11.

#3 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 29 December 2012 - 12:59 AM

It is one of those noises that no matter what the stereo is turned up to (i need an amp btw) you know it is there just haunting you.

For the record someone else has heard it so i know it isnt just me who fell off a limb.

#4 Ricearu

Ricearu

    Official De-Ricer!

  • Members
  • 1,214 posts
  • DFW, TX

Posted 29 December 2012 - 01:13 AM

I have had an old rear strut make that noise before

#5 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 29 December 2012 - 01:15 AM

Just replaced them. And the car wol hoot when moving and not moving, more so in reverse then forward, more so low speed then high speed ....

#6 1 Lucky Texan

1 Lucky Texan

    I read a lot about Subarus

  • Gold Subscribers
  • 4,978 posts
  • Texas

Posted 29 December 2012 - 02:23 AM

Posted Image

#7 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 9,054 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 29 December 2012 - 02:41 AM

Texan beat me to it, but I'm gonna post it any way.

Owls?

Posted Image

:lol:

Parking brake still a drum on the rears or does your car have the integrated calipers?

#8 rverdoold

rverdoold

    Subaru Nut

  • Members
  • 654 posts
  • Netherlands

Posted 29 December 2012 - 04:44 AM

Front struts? maybe.

Could be serpentine belts as well, you can try driving without and see if it is gone.

#9 987687

987687

    Rally Suby!

  • Members
  • 3,599 posts
  • Northern Maine

Posted 29 December 2012 - 09:38 AM

Just replaced them. And the car wol hoot when moving and not moving, more so in reverse then forward, more so low speed then high speed ....


So you're saying the car will make this noise when it's completely stopped?
Stopped when in park or in gear?

When you're driving, will it do it all the time, or just accelerating or decelerating?

#10 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 5,844 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 29 December 2012 - 12:04 PM

Interesting! ... Your car makes that Noise while is Stopped! ... :eek: ... Could I Ask if you hear that Sound with the Stereo Off? ... Could be the Stereo itself... Somehow...

#11 ivans imports

ivans imports

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 2,954 posts
  • lumby bc canada

Posted 29 December 2012 - 12:21 PM

let the poor owl outa the back allready my gess whould be exhaust or sway bar links on rear

#12 johnceggleston

johnceggleston

    Lite Master of the Subaru

  • Gold Subscribers
  • 6,402 posts
  • Virginia

Posted 29 December 2012 - 12:48 PM

my 02 has an eehhh, eehhh, sound. i traced it to the toe-in (i think) adjustment bolts on the rear cross member. they ride in a rubber bushing of some kind. the noise is usually triggered by a up down movement , but fore and aft maybe could cause it too. (it is the bolt on the diagonal brace that goes from the cross member to the hub housing.)

just a thought. i don't even know if 05s have a similar setup.

#13 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 29 December 2012 - 02:01 PM

STero off, heck tereo physically removed it makes the noise.

I cant really tell its source yet, though i am leaning towards the Power Brake booster. Brakes are fine (i think as this car is still new to me).

Otherwise it is the fuel pump, evap system, or owls

#14 1 Lucky Texan

1 Lucky Texan

    I read a lot about Subarus

  • Gold Subscribers
  • 4,978 posts
  • Texas

Posted 29 December 2012 - 06:12 PM

while your troubleshooting, we'll watch popo-chan;




Edited by 1 Lucky Texan, 29 December 2012 - 06:14 PM.


#15 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 29 December 2012 - 06:35 PM

while your troubleshooting, we'll watch popo-chan;




hehe

#16 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 15 January 2013 - 11:07 AM

no owls at highway speeds. i think i have two, one in the dash and one in the back of the car.

Edited by nipper, 15 January 2013 - 11:30 PM.


#17 ivans imports

ivans imports

    1000+ Super USER!

  • Members
  • 2,954 posts
  • lumby bc canada

Posted 15 January 2013 - 11:14 AM

have been doing alot of the rear leading arm front bushing latly kick the tire from back and see if and movment have had some realy bad ones up to a inch of movement alows the wheel to move when the brakes are applyed

#18 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 15 January 2013 - 11:29 PM

No owels once the car has warmed up either. When it is cold, and you shift into neutral the owls silence too when backing out of the driveway. They are also are there in drive.

i am leaning towards a vacume source, but not much back there behind me except the EVAP system

Edited by nipper, 15 January 2013 - 11:51 PM.


#19 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 9,054 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 15 January 2013 - 11:46 PM

How about an exhaust hanger? Or exhaust pipe or heat shield rubbing something?

#20 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 15 January 2013 - 11:52 PM

It is more ghostly then mechanical in sound.

#21 Loyale 2.7 Turbo

Loyale 2.7 Turbo

    The Mighty "BumbleBeast"

  • Members
  • 5,844 posts
  • Roatán, Honduras.

Posted 16 January 2013 - 12:19 AM

No owels once the car has warmed up either. When it is cold, and you shift into neutral the owls silence too when backing out of the driveway. They are also are there in drive...


Bad Motor and /or Transmission Mounts? ... If they let enough movemento to Rub somewhere, it "could" be the source.

I Kindly suggest you to do an inspection of the parts under the Car.

Kind Regards.


#22 86BRATMAN

86BRATMAN

    Subaru Master

  • Members
  • 3,412 posts
  • Tazewell Virginia

Posted 16 January 2013 - 02:47 PM

Rubbing rear brake pads or ebrake shoes? My nephew's eclipse does the same type noise, but it started after him and my brother adjusted his ebrake cables a few months ago.

#23 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 16 January 2013 - 02:55 PM

i am starting to think it may be mechanical in source. Weather will be sour for a while before i can investigate it some more

#24 Fairtax4me

Fairtax4me

    Su bah roo'n

  • Gold Subscribers
  • 9,054 posts
  • Charlottesburg, VA

Posted 16 January 2013 - 03:08 PM

Exhaust is easy to check. Just kick the tail pipe a few times.

#25 nipper

nipper

    Semi Elite Master of the

  • Members
  • 17,624 posts
  • Long Island NY

Posted 16 January 2013 - 03:11 PM

its this fancy shmantzy dual exhuast thing :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users