Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'shift'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to the USMB!
    • Meet n' Greet. Your USMB Welcome Center
    • Members Rides
  • Older Generations of Subaru's 1960-1994 Except Legacy and Impreza
    • Historic Subaru Forum: 50's thru 70's
    • Old Gen.: 80's GL/DL/XT/Loyales...
  • Newer Generations of Subaru discussion
    • 1990 to Present Legacy, Impreza, Outback, Forester, Baja, WRX&WrxSTI, SVX
    • BRZ and its Sister the Scion FRS/Toyota GT86
    • Crosstrek "XV"
  • Marketplace
    • Ultimate Subaru Store
    • Products for your Subaru
  • Upgrading and Racing Discussion
    • Performance Tech Forums
    • Subaru Modifications
    • Subaru MotorSports
  • Ultimate Subaru Repair Manual-The Knowledge Base of USMB. Complied posts and writeups to common problems and projects.
    • Submit a Tip or Mod to the USRM
    • Product Links and References
    • The old Ultimate Subaru Repair Manual
    • Engine
    • Engine Electrical
    • Transmission, Axle, and Brakes
    • Heating and Cooling systems
    • Body Exterior
    • Interior / Body Electrical
    • Stereo tips and tricks
    • Offroad Modifications
    • Suspension and Steering
  • Off Topic Areas
    • Shop Talk
    • Alternative Vehicles (non soob)

Product Groups

  • Member Accounts
  • Ultimate Subaru Decals
  • Subaru Parts
    • Weber Carbs and Parts
    • Used Subaru Parts

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation


Ezboard Name


Referral


Biography


Vehicles

Found 7 results

  1. Trying to tighten up my shifter on four speed 85 BRAT. Wear seems to be shifter attaches to rod connected to transmission. I see a roll pin connecting to the rod. number 15 in image has the connection. Any suggestions for tightening this connection?
  2. I have a front wheel drive 3-speed Automatic 1988 Subaru DL Recently I had the ol' "doesn't shift in drive!" issue that is notorious in this transmission in particular. (My story goes like this one: http://www.ultimatesubaru.org/forum/topic/158122-3at-problems-in-86-leone-turbo/) I replaced the Oil Modulator on the transmission.... no difference. So now it's time to check linkage and the Governor. But first I have some questions. Does that linkage bar look alright? I am unsure where it should or shouldn't be bent.My shifter goes into park but needs a very hard push to actually CLICK the lever into the park detent. I also want to know if the second image is indeed the governor cap with the three bolts. If so, do I need to drain my ATF before I remove it?
  3. Only has 75,000 miles. transmission is strong. Shutters for a couple of seconds after shifting into higher gears. Does this cold or hot. No check engine lights.
  4. Directly above my brake pedal is a spring-button that's built to continuously touch the un-depressed brake pedal. The spring-button is springy and exerts constant pressure on the brake pedal while the pedal is UP. For example, when nobody is in the car, the brake pedal is UP, and therefore pressing against that spring-button. Now when I "step on the brakes" (i.e. "push down on the brake pedal"), that pushes the pedal AWAY from that spring-button, causing that spring button to fully extend (because, obviously, it is "springy"). I believe that "spring-button" is called different things, because it does all kinds of things -- for example, when you depress the brake pedal and that spring fully extends, it causes the rear Brake Lights to come on. ALSO (now, I'm getting to my point) the other thing it does (when the spring-button extends while depressing the brake pedal) is RELEASE the "shift lock" so I can move my shifter out of park. Ever noticed how you can NOT move the shifter out of park UNLESS you depress the brake pedal? Well, it's because of that spring-button thingy. Here's my problem (whew.... finally! ;-) when I depress my brake pedal, the spring-button extends, but does NOT release my shifter out of park! At first, I thought it was something "icky-sticky" spilled in my shifter itself, so I cleaned it. When that didn't work, I went to Napa and bought a NEW "spring-button thingy" (that I spent the first part of this post describing)... and VOILA everything was fixed! PROBLEM: after a few weeks, the problem returned! So I bought another spring-button thingy! and VOILA! fixed!.... Until a few weeks later. Anyway, this cycled has repeated 7 (SEVEN!) times! I have tried NAPA brand spring-button thingies, as well as 2 (TWO) brand-new factory Subaru switch thingies (after I finish typing, I'm going to try and upload a picture of this thingamabob.). And now, today, I wave the white flag. I am STUCK in park once again. So, it's obviously NOT that thingamabob springy-thingy, and it's NOT any gunk/grime in my shifter. What else could it be? My mechanic said he doesn't like diagnosing electrical problems and I'm supposed to take my car and drop it off on the other side of town (the bad side of town) and leave it all day while they charge me $80.00 per hour to diagnose this problem :-) Would anyone be so kind as to give me some ideas so I can try and fix it myself? Thank you in advance!! p.s. Here is a photo of what that thingy-spring-a-ma-bob switch that presses on my brake pedal looks like:
  5. Hey folks, I'm trying to get some ideas to help diagnose my shifting woes. About ten years ago I swapped in an EA82 D/R 5 speed into my EA81T wagon using EA82 clutch parts and EA81 pedal parts. It shifted decently, but shifting into reverse was usually a little grindey if you were too quick. The clutch cable clevis and clevis pin were SEVERLY worn, and I thought that replacing these parts could help alleviate my shifting troubles. Fast forward to August 2014. I've refurbished the wagon to use in my wedding and have installed the following parts: Lightened EA82 flywheel (with shims for the bolts), XT6 clutch kit, a NOS EA81 MT pedal bracket, NOS clutch pedal & clevis pin, NOS EA81 clutch cable. Unfortunately, the shifting/clutching has become even worse. I have almost ALL the free play adjusted out of the clutch system (I left maybe 1-2mm for thermal expansion) and yet, I can barely get the shifter into gear. If the car is at a dead stop, I have to shut off the engine before shifting into first gear or reverse, or heel-toe into first coming up to a stop sign (Accompanied by a bang and judder as the shifter is forced into gear). I'm worried that my lightened flywheel may now be too thin, or my clutch release fork might be bent/damaged. Does anyone have any ideas to help fix this?
  6. I just picked up a '99 Forester L with a 4EAT for my wife. This is our 2nd Subi, we used to have a '99 Outback with a 4EAT. It didn't do this. When in 4th and then accelerating enough to cause a kickdown to pass, the transmission has a violent kickdown. It feels as if you got rear ended. RPMs increase substantially after pressing the accelerator before the kickdown, at high throttle, resulting in the violent kickdown. I've adjusted the TPS, drained pan (fluid was clean and not burnt), replaced filter, refilled, no change. The ATF Temp light isn't on and I have not been able to pull any codes from it. The car shifts fine under all other circumstances. Any ideas?
  7. Hello everyone. Here's a new weird problem with our 1990 Legacy: We noticed the 4WD fuse was missing. Put one in and the car immediately stopped automatic shifting! Stays in 1st gear no matter what. Doesn't matter if car is in Manual or Auto mode, 1,2,3, or D. Pulled the fuse back out and car went right back to normal shifting. I hope this isn't a sign of a much bigger problem. Thanks in advance for any input you may have! -Andy
×