Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'rx'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to the USMB!
    • Meet n' Greet. Your USMB Welcome Center
    • Members Rides
  • Older Generations of Subaru's 1960-1994 Except Legacy and Impreza
    • Historic Subaru Forum: 50's thru 70's
    • Old Gen.: 80's GL/DL/XT/Loyales...
  • Newer Generations of Subaru discussion
    • 1990 to Present Legacy, Impreza, Outback, Forester, Baja, WRX&WrxSTI, SVX
    • BRZ and its Sister the Scion FRS/Toyota GT86
    • Crosstrek "XV"
  • Marketplace
    • Ultimate Subaru Store
    • Products for your Subaru
  • Upgrading and Racing Discussion
    • Performance Tech Forums
    • Subaru Modifications
    • Subaru MotorSports
  • Ultimate Subaru Repair Manual-The Knowledge Base of USMB. Complied posts and writeups to common problems and projects.
    • Submit a Tip or Mod to the USRM
    • Product Links and References
    • The old Ultimate Subaru Repair Manual
    • Engine
    • Engine Electrical
    • Transmission, Axle, and Brakes
    • Heating and Cooling systems
    • Body Exterior
    • Interior / Body Electrical
    • Stereo tips and tricks
    • Offroad Modifications
    • Suspension and Steering
  • Off Topic Areas
    • Shop Talk
    • Alternative Vehicles (non soob)

Product Groups

  • Member Accounts
  • Ultimate Subaru Decals
  • Subaru Parts
    • Weber Carbs and Parts
    • Used Subaru Parts

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation


Ezboard Name


Referral


Biography


Vehicles

Found 10 results

  1. I have a 1985 4wd Turbo RX manual trans Subaru. I am not sure why I can't get the car over 4k rpm and the turbo light comes on after 3k but kinda flickers, could I get some help understanding why the cars lacks power. I have great idle, easy cold/hot start and trouble with climbing hills and speed above 45 mph.
  2. The plastic C-Pillar window molding on my ea82 coupe is broken. (Number 37/38 pictured) I have to remove the A-Pillar/Gutter molding to get to it. (35/36) How should I go about removing these? Without snapping them, of course. Thanks for your time.
  3. ok guys here we go I have no one else to turn to. I own a 2010 Subaru Impreza RX 5 speed. it has done 90,000km as soon as I start the car up it will turn off. I have noticed a flashing fuel light but I put petrol I have a flashing key I don't have the clock on the dash working anymore and the temp is flashing red and blue. please please please help
  4. Does anyone know where an RX front lip can be obtained? or a "replica"/something aftermarket? I know there are plenty of DIY lips for imprezas and legacies, but how about for an ea82? pics?
  5. I have a Rx with ea82t and Gl with ea82t, and was wondering if anybody knew any differences between the engines. First thing I noticed was that the Rx's wastegate goes directly to intake, and on the Gl the wastegate hose goes to a switch then another goes to intake
  6. Last week I finally took possession of a 1989 RX coupe with 74,270 miles on the odometer. I have decided to name her Ruth after her original owner. The car was purchased new in New Hampshire, and I bought her from the original owner's granddaughter in Washington, DC. Ruth is pretty solid overall, and the interior is immaculate but for two holes in the driver's side headrest and a bit of wear to the trunk carpet. I've decided to get her back on the road and clean her up to the extent I can without going broke. I wanted to take Ruth to Carlisle, PA this past weekend, so I launched into a flurry of activity to make sure she was roadworthy. The front brakes turned out to be completely shot, but the calipers moved easily and worked fine, so all I needed were rotors and pads. The rear pads and rotors need replacement, but they could wait. I ordered a full set of rotors and pads from my local Subaru dealership; apparently I got the last set of NOS rear pads in the country. While driving home, I noticed that the temp gauge didn't work. When I checked the connector, the terminal popped right off. Unfortunately, the dealer ordered the wrong temp sensor, so I had to improvise. The copper wire was still lodged in the sensor, and there was just enough length to crimp on a connector from my toolbox. Not ideal, but it worked. Now I can replace the sensor at my leisure. Next up: the passenger outer CV boot was completely gone, and the bearings were clacking around in the race. When I got home with the replacement drive axle, I discovered that the crown nut had been crossthreaded so badly that it was unusable. I packed grease into the joint and jury-rigged two boots I cut off of old Forester axles, tying them together with twine and reusing the metal clamp near the hub. This somehow lasted 62 miles before disintegrating in spectacular fashion. Surprisingly, it was the metal band that failed - the twine had held together and had to be cut away to remove what was left of the boots. I drove another 200 to Carlisle and back to DC with a completely bare outer joint. The last thing I checked before taking Ruth on the highway was the timing belt. The belt itself looked good, but it was frighteningly loose. I was about to give up on driving her to the show, but then I discovered that the tensioners on the ea82 are manual, not hydraulic. And there are even access holes to reach the bolts for the pulleys! Ten minutes later, the belts were nice and snug. I started to feel nervous when I felt some nasty vibration from the outer CV joint around 65mph, but I discovered that it smoothed out above 75. Cruised all the way there and back at 75-80, grinning like a madman the whole way. Among the highlights at Carlisle was meeting Nipper, whose posts on all these Subaru boards I've been reading for years now. Also loved seeing his CVT-powered Justy. My biggest problem now is some odd noise from the rear suspension, along with left rear camber that is not exactly within factory specs. I suspect it might have something to do with this: The worst area of rust is the rear crossmember. If anyone has a replacement in good condition or knows where to find one, please let me know. I'm not terribly keen on the rear suspension falling apart while I'm driving. I also need new bumper beams front and rear, because the front is bent from a small accident, and the rear is more rust than metal. I'm holding out hope that the plastic bumper covers will be reusable. In the 250-odd miles I've driven, I have fallen completely in love with this car. It's small, sprightly for its age, and like few other cars on the road in my neck of the woods. I am grateful for any assistance I might receive here, and I hope to keep you posted while I return Ruth to her former glory.
  7. DangerDussault

    RWD 87 RX

    I'm looking to convert my RX to rwd and I was wondering if any one could help me out on what I need to do
  8. Aright so ej swap has been on the road for 25k miles, then it starts normal one morning, shut it off for a few hours, go to take off again and it just cranks and trys to start soo bad, it sounded like a low idle while cranking, but nothing. It has spark and fuel too, the spark looks bright yellow? I got towed around the block with it in gear, it did nothing but spudder here and there. I replaced the cam/crank sensors, the ignitor, coil, and plugs and nothing. I jumped the main relay and also squeezed the fuel return to build higher fuel pressure incase the regulator crapped out. I also got another harness and ecu, tryed the ecu first, same result. Now I just got done spending like 12hours on the new harness, and put it in the car and the SAME crap. The main ground for the ecu is good and snug. I pulled the side timing cover and wiggled the belt and it's tight, i couldn't possibly see it slipping. BTW before doing all this I pulled codes and got idle switch, iac, neutral sw, and st. switch. none of these seem like they would threaten it starting at all? I also hooked the start switch up this time. Also The only ground is through the harness and to the intake manifold, for the ecu that is, but that worked before.
  9. The A/C compressor on my '89 RX has started to make a groaning noise when the clutch is engaged. When the A/C is off, there is no noise. It sounds like the bearing needs lubrication. When the engine revs the groaning increases. What is the easiest way to fix this? Should I add more R12 (I don't think it was ever converted to 134 previously and I have never touched it) or is there another way to relubricate the compressor? Could it be a belt tension issue? Understandably, I would like to avoid replacing the compressor.
  10. CHIM

    RX Sti Build (pics)

    Ok. so I have started back on my RX project again. been really busy with moving and such, she kinda got put on hold. Picked up my new JDM motor and tranny and have slowly been tearing it down to do a re-seal and tighten things up before I drop it in. Pics of my 5-lug swap... Using front end parts from a 99 OBS rear is all XT6. And here is what I have been doing more recently. Not sure if anyone remembers me contemplating dropping a EJ20t into her but atlas I decided not to "settle" for what I didn't really want... SO yeh. here's my new Version 4 JDM EJ20 Sti and tranny... Motor came pretty well complete and I got a smoking deal on it! included the TMIC,harness ecu, turbo timer, and Syms racing Downpipe and header! Now, I could have dropped this motor in and head it running by now but I convinced myself to tear it down and do a complete re-seal of the entire thing. And since im doing that I might as well to the head gaskets and port the heads and intake while im in there. also ordered up a set of ARP head studs. Also powder coating a few things while I have it apart. I'm going to be powder coating everything I can on this guy to keep it looking clean for years to come. ill post more pics of stuff like that as they happen. lots of cleaning left to do, still need to port the heads and intake, waiting for gaskets to arrive (hopefully tomorrow). I've also been getting goodies for this project as funds allow. see such goodies below . B&M Turbo oil cooler. New TMIC next to the JDM IC that came with the motor. Figured I had room for a larger one so.. Why not! New silicone turbo inlet tube and New TMIC Y pipe. Stage 3 6-puck ceramic clutch and 12lb flywheel. should give me nice fast revs! also considering going with a lightened under drive pulley kit. New GFB response BOV. fully adjustable atmo/resirc! So, that's my progress thus far. As I said as funds allow I will be doing more work to it. should be running before to much longer and I will keep everyone posted as things happen.
×